BBS Algemeen

Badminton terug in de tijd

De geschiedenis

BBS, Bodegraven Badminton Samen, is opgericht in juni 2008.

Badminton terug in de tijd

Tot dan bestonden er twee verenigingen in Bodegraven; Vederlicht – opgericht in 1973 en Bodelo – opgericht in 1980. Na een jaar van voorbereiding gaan de leden akkoord samen te gaan onder de naam BBS. De voorzitter van de nieuwe vereniging schreef toen dit bericht. De akte, waarin fusieafspraken en statuten van BBS zijn vastgelegd, is 13 juni 2008 bij notaris ‘van Donselaar ter Wal’ te Bodegraven opgemaakt en door vertegenwoordigers van beide eerdere verenigingen ondertekend.

NBB

De Nederlandse badmintonbond (NBB)

BBS is aangesloten bij de NBB, Nederlandse Badminton Bond. De NBB regelt en coördineert het badmintongebeuren in Nederland. Zo kunnen leden bijvoorbeeld meedoen met competitiewedstrijden, deelnemen aan toernooien of jeugd districtstrainingen. Daarnaast brengt de bond de badmintonsport in en buiten Nederland extra onder de aandacht. Aan het lidmaatschap van de bond is een financiële bijdrage verbonden, die één maal per jaar door de verenigingen wordt afgedragen.

Competitie of recreatiespeler?

Badminton is een sport voor iedereen, waarbij jong en oud kan spelen op zijn of haar eigen niveau. Alle spelers die hun spelpeil willen verhogen, kunnen deelnemen aan de training. Zo is er een training voor beginners, gevorderden en competitiespelers.

Binnen BBS is er aandacht voor zowel de competitie,- als de recreatiespeler. Competitiespelers zijn prestatiegerichte spelers voor wie het wedstrijdelement van wezenlijk belang is. Behalve aan diverse toernooien nemen deze spelers ook deel aan de districtcompetitie. In deze competitie worden per team bestaande uit minimaal 2 dames en 2 heren 14 wedstrijden gespeeld (7 uit-, en 7 thuiswedstrijden). Deze competitie start in september en eindigt in januari.

Een competitiewedstrijd bestaat uit 8 partijen tw.:

  • 2 heren enkels
  • 2 dames enkels
  • 2 gemengd dubbels
  • 1 heren dubbel
  • 1 dames dubbel

 

dubbel spel

Vindt u het als recreant plezierig om uw krachten te meten met spelers van andere verenigingen… dan kunt u wellicht deelnemen aan de voorjaarscompetitie. Een recreatieve competitie, waarin het meer gaat om de gezelligheid en minder om de prestatie. Er worden 10 wedstrijden gespeeld (5 uit- en 5 thuiswedstrijden) in de periode van februari tot en met mei.

Heeft u geen zin om te spelen in wedstrijdverband, maar wilt u gewoon op de speelavond of -ochtend uw energie kwijt in een lekker partijtje badminton, dan is er ook plaats voor u bij BBS! U voegt zich dan bij het deel van de BBS leden, dat de badmintonsport op recreatieve wijze met veel plezier beoefent.

Bij de jeugd kennen wij de opstapcompetitie (voor beginners) en de jeudgcompetitie (voor gevorderden). De jeugdcompetitie begint in februari en eindigt in mei. Bovendien wordt regelmatig door de BBS jeugd aan diverse toernooien deelgenomen.

Voor meer gedetailleerde informatie over deelname aan de diverse competities, kunt u terecht bij de technische commissie.