Coronavirus in Nederland, status begin April.

Beste leden,

Wij zitten op dit moment allemaal in een rare tijd. Door het coronavirus is ons leven op dit moment anders dan wij gewend zijn. Bijna alles is dicht en veel mensen moeten thuiswerken. Ook kunnen veel activiteiten niet doorgaan, waaronder de badminton. Door deze reden is de BBS daarom nu al een paar weken gesloten. Wij als bestuur volgen de ontwikkelingen en nieuwe adviezen, zodat wij wanneer het weer mogelijk is het seizoen toch nog kunnen afmaken. Op dit moment zijn de coronamaatregelen verlengd tot 28 april. Op 21 april neemt het kabinet een nieuw besluit. Wij zullen jullie dan weer informeren over het eventuele hervatten van dit badmintonseizoen. Het belangrijkste is natuurlijk dat het weer door kan gaan op het moment dat dit weer veilig is voor iedereen. Wij hopen dat niemand van jullie persoonlijk met dit virus te maken heeft en dat wanneer mogelijk iedereen weer gezond op de baan kan staan.

Het seizoen loopt officieel door tot 17 juli. Dit betekent dat we mogelijk dit seizoen nog een paar weken op de baan kunnen staan. Doordat de badminton nu niet door kan gaan, moeten we wel een paar geplande activiteiten annuleren. Dit betekent onder andere dat de voorjaarscompetitie niet verder gaat en dat de clubkampioenschappen en het invitatietoernooi niet doorgaan. Wel gaan we proberen ,wanneer het kan, in de laatste weken van het seizoen een aangepaste variant van de clubkampioenschappen of een toernooi te organiseren. Hier volgt later meer informatie over.

Ook voor de jeugd kunnen de geplande activiteiten niet doorgaan. We hebben besloten dit jaar ook geen jeugduitje te plannen. Dit vanwege de onzekerheden van wat er eventueel wel en niet door kan gaan op deze datum. We gaan proberen of we een alternatieve activiteit kunnen plannen in de vorm van een toernooi of leuke spelletjes in de sporthal. Ook hier volgt meer informatie over wanneer dit bekend is.

De clubshirtjes die jullie hebben besteld zijn bij ons binnen gekomen. Deze zullen we zodra het mogelijk is aan jullie uitdelen, zodat we de zaal weer kunnen vullen met onze nieuwe blauwe clubshirtjes. Voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar hoe ze eruit zien met de bedrukking hebben we foto’s toegevoegd.

Om de aankomende weken te vullen zijn wij een quiz voor jullie aan het maken waaraan jullie allemaal mee kunnen doen. Zodra deze af is zullen jullie een email ontvangen met de informatie hierover. Nadat iedereen de quiz gedaan heeft, komen we erachter wie het meeste weet van onze mooie club!

Voor de mensen die vooral de badminton missen zijn we ook opzoek voor een oplossing. Wij gaan kijken welke opties er zijn om dit jaar de zomerbadminton weer aan te kunnen bieden. Dit zodat we de gemiste weken kunnen inhalen in de zomer om toch nog even lekker te kunnen badmintonnen.

Wij proberen jullie zo goed mogelijk over de actuele informatie op de hoogte te houden. Dit doen wij voornamelijk via de site, dus houdt deze vooral in de gaten. Zodra er meer bekend is krijgen jullie weer een bericht van ons. Totdat wij iedereen weer op de baan kunnen zien, hopen wij dat niemand persoonlijk last krijgt van het coronavirus zodat we iedereen weer in goede gezondheid kunnen terugvinden in de zaal.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur